У Вінниці українські та польські військові змагаються за кубок Повітряних Сил

Новини Вінниці

Дев’ятий Міжнародний благодійний тенісний турнір Повітряних Сил України триває у Вінниці. На тенісних кортах Військово-медичного клінічного центру у великий теніс упродовж п’яти днів зіграють військові та цивільні спортсмени із різних областей України, а також Польщі. Загалом за першість змагаються 8 команд – 3 цивільних і 5 військових, а це майже 70 учасників. Благодійний турнір, за словами організаторів, приурочений до річниці Незалежності України та для підтримки бійців ООС, які проходять лікування та реабілітацію у військовому шпиталі.

Торік завдяки тенісному турніру вдалося зібрати 12 тисяч благодійних внесків. Цього року мета – 100 тисяч гривень, які необхідні на операцію для побратима-тенисіста Сергія Бойка. Окремо учасники вносяться пожертви для захисників, котрі наразі перебувають на лікуванні у військовому шпиталі. Як каже головний суддя змагань, працівник Збройних Сил Олександр Сурін, охочих пограти у великий теніс і поборотися за перемогу щороку стає більше. Через це цього року збільшили тривалість турніру з трьох до п’яти днів. Але чим більше учасників, тим кращі шанси зібрати вагомішу благодійну допомогу.

  • Турнір у Вінниці проходить вже дев’ятий рік поспіль. Українські Збройні Сили представляють команди головного управління розвідки МОУ, Повітряних Сил, ветеранів військової служби МОУ, Генштабу, ВМС, Оперативного командування «Південь» та Одеського гарнізону. Також грають команди тенісних клубів з Вінниці та Вінницької області. Крім того, ми вдячні команді польського війська, яка вже всьоме приїжджає до нас, щоб долучитися до змагань. Варто зазначити, що від початку російської агресії проти України турнір набув статусу благодійного. Усі учасники роблять грошові внески. Кошти спрямовують на допомогу пораненим під час бойових дій у районі проведення ООС, які лікуються у вінницькому госпіталі, – розповідає Олександр Сурін.

Відкриття турніру відбулося 13 серпня і розпочалося з урочистого вручення грамот та подяк організаторам. Самі ігри триватимуть до суботи, 17 серпня включно. Вранці цього дня розіграють фінальні партії, а ближче до обіду відбудеться нагородження переможців. Три роки поспіль перемогу у турнірі здобувала команда військових підрозділів Польщі, не даючи шансів перемогти іншим. Як наголосив польський учасник капітан Міхел Мазур, команда ЗС Польщі і зараз налаштована на перемогу. Але українські військовослужбовці сподіваються, що кубок Повітряних Сил цього року залишиться в Україні.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *