Вінницький суд конфіскував 250 тисяч гривень у партії «Громадянська позиція»

Новини Вінниці

Вінницький міський суд визнав винним громадянина, який надав спонсорську допомогу партії «Громадянська позиція», при цьому порушивши встановлені законом правила фінансування політичних сил. Відповідно до постанови суду,  внесок  у розмірі 250 тисяч гривень підлягає  конфіскації до державного бюджету, зауважують у НАЗК.

Факт вчинення правопорушення встановлений за результатами аналізу звітів «Громадянської позиції» про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за ІV квартал 2018 року.

Відповідно до статті  212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення встановленого законом порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії, порушення встановленого порядку надання або отримання державного фінансування статутної діяльності політичної партії тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від ста до ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої або отриманої з порушенням закону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *