Вінничани зможуть купувати енергоефективні побутові гаджети та економити на “комуналці”

Новини Вінниці

Кабінет міністрів України прийняв 10 технічних регламентів європейського стандарту з екодизайну побутових товарів, які визначають мінімальні стандарти енергоефективності, що дозволить економити електроенергію при використанні таких приладів. Про це повідомляється на урядовому порталі.

Зокрема, технічні регламенти стосуються екодизайну духових шаф, варильних поверхонь і кухонних витяжок, ламп ненаправленого випромінювання, посудомийних машин, водонагрівачів і баків-акумуляторів, комп’ютерів та комп’ютерних серверів, люмінесцентних та газорозрядних ламп, кондиціонерів, телевізорів, офісного обладнання, пральних машин.

Зазначається, що документи були розроблені Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України.

“Впроваджуючи системи екодизайну, ми виконуємо міжнародні зобов’язання і імплементуємо 125-ю Директиву ЄС”, – цитує прес-служба главу відомства Сергія Савчука.

Відзначається, що в першу чергу це дозволить усунути з ринку товари, які неефективно споживають енергію.

Водночас українці зможуть купувати та користуватися енергоефективним обладнанням, що дозволить ще й економити на комунальних послугах.

Довідка: Директива Європейського Союзу з екодизайну №125 від 2009 року – інструмент для досягнення цілей енергоефективності. Це обов’язкова правова основа, згідно з якою виробники зобов’язані знижувати споживання енергії їх продукції протягом терміну експлуатації. 

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *