У Вінниці під час благодійних змагань рятувальники зібрали 60 тисяч гривень на лікування колеги

Новини Вінниці Топ

У спорткомплексі Головного управління ДСНС України у Вінницькій області пройшли обласні змагання «Найсильніший пожежний-рятувальник». Турнір, який «відгомонів» вчора, 14 серпня, відбувся у форматі «Firefighter Combat Challenge», повідомляє прес-служба «надзвичайників».

За звання кращого та найсильнішого змагалися 70 бійців оперативно-рятувальної служби. Учасники  із 14 команд проходили непрості випробовування, демонструючи свої професійні навички, і все заради шляхетної мети – зібрати кошти на лікування колеги, підполковника служби цивільного захисту Сергія Довганя, який бореться із важкою хворобою та потребує негайної трансплантації печінки.
 
Рятувальники вінницького гарнізону спільно із благодійним фондом «Подільська громада» та небайдужими вінничанами (серед яких є депутати міської та обласної ради, підприємці та медійні люди) організували розважальні локації для дітей. Малеча мала змогу спробувати себе у ролі рятувальника за всіма напрямками діяльності, посмакувати стравами із справжньої польової кухні, різноманітними солодощами та напоями, розмалювати одяг, змінити зачіску, пострибати на батуті тощо. Біля кожного імпровізованого атракціону благодійники встановили спеціальні прозорі скриньки, за допомогою яких цього дня було зібрано 60 тисяч гривень.

Рятувальники змагались у чотирьох вправах: піднімалися по висувній драбині на третій поверх в апаратах захисту органів дихання, після чого піднімали 20 кілограмові скатки рукавів, ударами кувалди переміщали балку вагою 75 кілограмів, ліквідовували умовну пожежу та переносили 80-кілограмового манекена «потерпілого» на відстань 30 метрів.
Правильність дій всіх учасників, як індивідуальних, так і командних змагань оцінювали досвідчені судді-рятувальники.

У загальнокомандному заліку першими стали бійці Аварійно-рятувального загону спецпризначення, другими – спортсмени-рятувальники ДПРЧ-10 з м.Гайсин, а бронзу здобули представники ДПРЧ-4 з м.Вінниці.

За результатами змагань в індивідуальних забігах у чоловіків, першість здобув рятувальник з Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Вінницькій області Богдан Кирилюк, у жінок перемога за представницею АРЗ СП Анастасією Коваль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *