На Вінниччині після довгої хвороби помер священик ПЦУ

Новини Вінниці Топ

У вівторок, 13 серпня, на 47-му році життя після тривалої важкої хвороби помер клірик Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, настоятель храму святителя Миколая у селі Непедівка Козятинського району протоієрей Віктор Боднар.

Як інформує прес-служба єпархії, отець Віктор народився 30 травня 1973 року в місті Тернополі. Закінчив Кременецьке медичне училище, а згодом Почаївську духовну семінарію.

Рукопокладений у сан диякона та священика у 1997 році єпископом Тульчинським і Брацлавським Інокентієм. 23 липня 1997 року був призначений настоятелем Свято-Миколаївського храму с. Непедівка та храму святих апостолів Петра і Павла с. Залізничне Козятинського району Тульчинської (згодом Вінницької) єпархії.

  • На парафії зарекомендував себе як хороший пастир. Користувався заслуженою повагою і любов’ю парафіян. Докладав чимало зусиль для будівництва храму у Непедівці. Перенісши важку операцію у 2018 році, о. Віктор до останнього часу не припиняв роботи з прикрашання храму та невтомно піклувався про своїх парафіян, яких любив усім серцем, – зазначається у повідомленні прес-служби

Протоієрея Віктора Боднаря  поховають 15 серпня біля Свято-Миколаївського храму с. Непедівка, в якому він був першим настоятелем з часу заснування. Заупокійну Божественну літургію та чин поховання звершить митрополит Вінницький і Барський Симеон. Початок богослужіння о 8.00.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *