«Захистимо свій дім – захистимо Україну»: на Вінниччини тривають навчання бригади тероборони

Новини Вінниці

На Вінниччині тривають Командно-штабні навчання офіцерів запасу 120-ї окремої бригади територіальної оборони. Військовозобов’язані з Вінниці і Вінницького району протягом тижня відпрацьовуватимуть теоретичні і практичні завдання із захисту території рідного краю, повідомляє часопис Верховної Ради «Голос України».

Дивіз бригади – «Захистимо свій дім – захистимо Україну», надрукований на шевронах одностроїв. Нову форму військові отримали у перший день навчань. Тоді ж пройшли медичний огляд лікарів.

Мета навчань – підготовка особового складу до виконання завдань за призначенням. Усі офіцери є керівниками або заступниками керівників підрозділів бригади. Під час занять особливу увагу приділятимуть злагодженості у роботі структурних одиниць. Це дуже важливий чинник під час бойових дій. Наскільки вони будуть успішним, у значній мірі залежить від командира. Передбачено також заняття з вогневої і фізичної підготовки.

  • Підрозділи територіальної оборони, на мою думку, є найбільш мотивованими військовими одиницями, – розповів капітан запасу на ім’я ВолодимирНіщо так не стимулює військового, як бажання захистити ту частинку землі, де проживає твоя сім’я, твої діти, батьки, родина. Усвідомлення цього подвоює сили. Зрозуміло, потрібні ще уміння і знання. Для цього й проводяться навчання. Я особисто, як кажуть, без роздумів залишив буденні справи, змінив цивільний одяг на військовий і став у стрій. Так само зробили це побратими. Кожен з нас має бажання набути професійні навички у захисті рідного краю.

До речі, перший загін територіальної оборони, сформований у регіоні у 2014 році, «переріс» у військове формування, що увійшло до складу Збройних Сил України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *