Підвал флігеля: у «Центрі історії Вінниці» пояснили, що саме знайшли на Монастирській

Новини Вінниці Топ

У «Центрі історії Вінниці» пояснили походження підземель, які виявили будівельники під час робіт за адресою Монастирська, 24. Як повідомили в установі, історична знахідка ніщо інше, як підвал флігеля будинку, якому близько сотні  років.

  • 9 серпня у результаті робіт з підготовки будівельного майданчика за адресою вул. Монастирська, 24 було виявлено залишки підземних цегляних конструкцій.

    Попередній огляд віднайденої ділянки співробітниками Центру спільно з докторкою історичних наук, викладачкою ВДПУ Тетяною Кароєвою дозволяє припустити, що це підвал флігеля (прибудови) сусіднього будинку, спорудженого на межі ХІХ та ХХ століть з можливими більш давніми відгалуженнями. У чотирьох мурованих камерах та одній арці присутні зразки цегли різної типології.

    Враховуючи, що ці підготовчі земляні роботи ведуться у центральному історичному ареалі Вінниці, необхідні заключення археологів, дослідників давньої цегли та представників органів охорони культурної спадщини для більш ґрунтовних висновків, –
    йдеться у дописі на Facebook-сторінці установи

Необхідну фахову оцінку, інформують у «Центрі», надають спеціалісти науково-дослідного Центру Інституту археології НАН України «Рятівна археологічна служба».

Фото: Na Парижі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *