На Вінниччині жінка вирощувала снодійний мак, знаючи про заборону

Новини Вінниці

У суботу, 10 серпня, на присадибній ділянці у 56-річної жительки  села Ріжок Літинського району працівники поліції виявили посів маку. За словами правопорушниці, нарковмісні рослини вона вирощувала для власних потреб.

Як розповів начальник Літинського відділення поліції Олександр Конєв, в ході проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак», до поліції надійшла інформація, що жителька села Ріжок на власній присадибній ділянці вирощує заборонені нарковмісні рослини. Під час перевірки ця інформація підтвердилась. 

На присадибній ділянці 56-річної жінки поліцейські виявили 280 рослин снодійного маку, за якими господарка ретельно доглядала. 

За словами правопорушниці, про кримінальну відповідальність за вирощування заборонених нарковмісних рослин вона знала, але сподівалась, що про це ніхто не дізнається.

Вилучені рослини направлені на експертизу.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель) – карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності.

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *