У Вінниці затримано групу розбійників, які грабували пенсіонерів та дітей

Новини Вінниці

Нещодавно Вінницю сколихнула хвиля нападів на громадян: вечорами зловмисники скоювали грабежі. Завдяки належному процесуальному керівництву під час досудового слідства оперативно і якісно було проведено необхідні слідчі дії, за результатами яких викрито злочинну групу та встановлено й доведено їх причетність до скоєння низки злочинів на території міста.

Особам повідомлено про підозру, застосовано запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави та обвинувальний акт у об’єднаному кримінальному провадженні з правовою кваліфікацією за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила розбій) та частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб), направлено до суду.

Зокрема, встановлено причетність злочинної групи до скоєння розбійного нападу, який було скоєно зухвало та жорстоко, потерпілому наносились числення удари, які подолали його спроби захищатись. Злочинці заволоділи майном та одягом і залишили людину на землі в безпорадному стані. Окрім заволодіння майном потерпілого та спричинення шкоди здоров’ю, йому завдано глибокі моральні страждання.

Доведено вину затриманих й у скоєнні насильницького грабежу відносно особи поважного віку. Зловмисники, скориставшись відсутністю людей у дворі багатоповерхового будинку, напали на пенсіонера, побили його (множинні забої та крововиливи), після чого цинічно заволоділи його майном. 

Аналогічний злочин скоєно даною групою відносно ще двох осіб.

Здобуто докази, підтверджуючі вину цієї групи й у в скоєнні насильницького грабежу відносно дітей. Встановлено, що зловмисники, залякали дітей та заволоділи їх мобільними телефонами та грошима.   

На разі, обвинувачені очікують на результати розгляду справи в суді. Згідно з Кримінальним кодексом України, їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оксана Каменяр, прокурор Вінницької місцевої прокуратури                      молодший радник  юстиції                                                                

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *