В Румунії понад 20 тисяч людей протестували проти уряду (відео)

Відео Новини Світу

У Бухаресті близько 24 тисяч людей вийшли на антиурядову акцію протесту 10 серпня. Як повідомляє DW, посилаючись на румунську агенцію “Агерпрес”, протестувальники зібралися біля будівлі уряду та скандували “Злодії!” та “Відставка!”.

Дана акція відбулася через рік після попередніх масових антиурядових мітингів. 10 серпня 2018 року на протест у Бухаресті вийшли близько 80 тисяч людей. Тоді поліція застосувала проти мітингувальників сльозоточивий газ та водомети, постраждали близько 450 учасників. Також було подано 700 скарг на силовиків, але розслідування дій силовиків загальмувалося.

Протестувальники також згадали про двох викрадених і вбитих дівчат та вшанували їхню пам’ять. Їх вбивство сколихнуло суспільство. Одна з них тричі телефонувала до поліції та повідомила про своє місцезнаходження, однак поліцейські витратили 19 годин, щоб дістатися будинку, де тримали дівчину. На місці вони лише знайшли її останки.

Тоді тисячі демонстрантів у Бухаресті та інших містах країни вийшли на вулиці 27 липня та звинуватили правоохоронців у некомпетентності.

Раніше повідомлялось, що через резонансе вбивство підлітків у Румунії пішов з посади голова МВС Ніколає Мога.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *