«Боже, вільна школа!»: у Вінниці відновлюють будинок для домашнього навчання дітей

Новини Вінниці

У Вінниці кілька родин,  що зважились навчати дітей поза школою, відновлюють зруйнований пожежою будинокх хомскулерів «Боже, вільна школа!». У середу, 30 липня, батьки і діти прикрасили стіни оселі малюнками за ескізами місцевої художниці Юлії Гушул. Робота відбувалась під пильним контролеим місткині.

За словами Юлії, Восени 2017 кілька сімей хомскулеров зібралися, щоб жити і вчитися разом з дітьми. Вони зняли маленьку квартирку і стали займатися там тим, чим діти хочуть, водночас освоюючи навчальну програму, адже всі діти здають іспити в звичайних школах.

Через півроку квартири їм стало замало, і батьки і разом з дітьми діти почали будувати еко-будинок. Їм навіть вдалося відсвяткувати в ньому Новий Рік і почати обживатися, але 11 лютого сталася біда, через несправність котла почалася пожежа, помітили його не скоро і дерев’яний каркас будинку було вже не врятувати. Залишився тільки фундамент.

Засновники і батьки звернулися за допомогою до друзів і знайомих, діти влаштовували благодійні ярмарки та продавали листівки, зроблені з їх малюнків і т.д. Минуло всього 6 місяців і, завдяки дивовижній силі доброти і співчуття, на місці згарища виросли нові стіни. Засновники школи і Юлія Гушул планують зробити розпис в кольорі і запросити на допомогу друзів школи і учасників майбутньої міжнародної конференції демократичної освіти, яка збере в Вінницю людей з більш ніж 20 країн з 3 по 9 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *