Вінниця прийматиме міжнародну конференцію демократичних шкіл

Новини Вінниці

Освітяни та школярі із США, Німеччини, Фінляндії, Бразилії, Ізраїлю, Франції, Греції, Іспанії, Данії, Великобританії, Нідерландів, Польщі, Індії, Японії, Південної Кореї, Непалу, Тайваню, Австралії, Ново Зеландії та інших країн завітають до Вінниці на міжнародну конференцію демократичних шкіл IDEC і EUDEC. Захід, анонсований міською радою, відбудеться 4-9 серпня.

Міжнародна конференція демократичних шкіл IDEC і EUDEC – це масштабна подія, яка проводиться щорічно в різних країнах світу з 1993 року. Основна її мета – демократизація освіти. Щорічні конференції відвідують, як правило, від 300 до 500 учасників з усіх куточків світу. Наприклад, остання конференція в Індії приймала гостей з більш ніж 20 різних країн.

Організаторами конференції у Вінниці є приватна школа «АІСТ». На участь в освітянському конвенті уже зареєструвалось 350 людей з 24 країн. Серед них – батьки, освітяни, випускники та учні шкіл.

До слова, в основі навчальної діяльності демократичної школи лежить філософія, яка дає змогу кожному розкрити свою особистість у можливості прийняття рішень на загальних зборах через голосування. Діти можуть самостійно вибирати предмети, які хочуть вивчати, домовлятися з учителями про режим навчання, а також на загальних зборах вирішувати будь-які питання щодо функціонування школи. Таким чином кожен учасник шкільної громади несе однакову відповідальність як за себе, так і за інших. Найбільше таких шкіл в Ізраїлі та США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *