В Україні запустили портал відкритих геоданих для громад

Новини України

В Україні запустили перший портал відкритих геопросторових даних для громад, застосування якого сприятиме інноваційному розвитку суспільства і наповнення місцевих бюджетів. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) з посиланням на міністра Геннадія Зубка.

В Україні запустили перший портал відкритих геоданих для громад. Це перший інструмент для розумного управління громадами. Він містить понад 100 датасетів, 40 джерел та 13 порад щодо їх застосування“, – сказано в повідомленні.

За словами Зубка, раніше дані про економічний розвиток, промисловість, рекреаційний потенціал, забудову, актуальні та високоточні дані про грунти, сільськогосподарські культури – все те, що потрібно кожній громаді для прийняття різних рішень і подальшого розвитку – були розкидані по різним джерелам.

  • Для розв’язання проблеми пошуку цілої низки даних, що мають конкретну географічну локалізацію, команда проекту “Е-рішення для громад” створила GIS-DATA портал. Він поєднує в собі просту, структуровану за рубриками добірку геопросторових шарів (ГПШ) та різних аналітичних Е-рішень, спрямованих на інноваційний розвиток суспільства та наповнення місцевих бюджетів, – цитує прес-служба Зубко.

Він зазначив, що впровадження таких аналітичних Е-рішень дозволить громадам збільшити надходження до бюджету, ефективно управляти своїми активами, розв’язувати екологічні проблеми, моніторити навколишнє середовище, прогнозувати розвиток несприятливих погодних явищ та керувати мережею соціальної інфраструктури. Проект реалізується цивільним союзом “Центр розвитку інновацій” за підтримки Програми ULEAD з Європою.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *