Вже семеро: вінницька багатодітна родина всиновила ще двох дітей

Новини Вінниці

Перший у Вінниці дитячий будинок сімейного типу, сьогодні, 30 липня  «поповнився» двома дітьми. Частиною  великої родини став 10-річний Святослав та його 8-річна сестричка  Олександра, тож тепер у батька Віталія та мами Ганни п’ятеро прийомних і двоє власних дітей.

У міській раді повідомляють, що перші троє прийомних дітей уже адаптувались в нових умовах життя і познайомились із братиком та сестричкою, які поповнять їхню велику родину. 

Після підписання усіх необхідних документів Віталій та Ганна вже зможуть забрати дітей, які з нетерпіння чекають свого переїзду. У великому будинку вони спробують розпочати нове життя.

До речі, будинок для родини придбали за  кошти державної субвенції та місцевого бюджету. Це двоповерхова будівля на Старому місті загальною площею понад 250 квадратних метрів. У кожної дитини є власна кімната. Біля будинку є садок, на подвір’ї – альтанки та гараж. Також є присадибна ділянка, де вирощують городину. 

Окрім щомісячної фінансової підтримки, яка передбачена на державному рівні для будинків сімейного типу, ця сім’я отримає від міської ради одноразову допомогу у вигляді 10 тисяч гривень на кожну нову прийомну дитину.

Додаткова інформація:

Наразі у службі у справах дітей Вінницької міської ради на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  перебуває  238 дітей.  Під опікою, піклуванням виховується 160 дітей,  у прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу – 46 дітей.  

Протягом 2019 року у Вінниці  усиновлено 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, щодо 2 дітей розпочато процес усиновлення. 18 дітей даної категорії виховується у дитячих інтернатних закладах різного підпорядкування. На даний час вони не знайшлися сім’ї, які б виявила бажання і готовність взяти на виховання цих дітей до себе.

Деталі з приводу питань усиновлення, опікунства, наставництва, створення прийомної сім’ї можна дізнатись в службі у справах дітей Вінницької міської ради за телефонами: 67-14-24, 67-13- 73. Також з інформацією можна ознайомитися на сторінці служби у справах дітей Вінницької міської ради 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *