«Тактично і фізично до сезону ми готові»: колектив вінницької «Ниви» зустрівся із вболівальниками

Новини Вінниці Топ

У п’ятницю, 26 липня, за день до початку нового сезону у Другій Лізі, гравці, тренерський штаб  та функціонери вінницької «Ниви» зустрілись із вболівальниками та журналістами. Оновлену команду вперше представили широкому загалу.

Спілкування розпочалось із обговорення найважливішої для «Ниви» проблеми – фінансової. В.о. президента клубу Вадим Кудіяров заявив: «Нива» наразі існує завдяки коштам міського та обласного бюджетів, але що буде в майбутньому – невідомо, особливо враховуючи, що на Вінниччину найближчим часом можуть призначити нового голову обласної адміністрації.

Висловився пан Кудіяров і про покарання для «Ниви» від контрольно-дисциплінарного комітету Української асоціації футболу. Після скандального матчу проти «Полісся» вінничанам «присудили» 5 домашніх матчів без вболівальників, але, за словами очільника «Ниви», наразі клуб подав апеляцію на це рішення, і, доки вона буде розглядатись, місцеві прихильники футболу мають повне право відвідувати стадіон.

На цьому навколофутбольні теми були вичерпані. Слово взяв головний тренер команди Коллінз Нгаха, який розповів про передсезонну підготовку. Тренер відзначив, що оновлений  колектив формувався близько трьох місяців. Гравцям, що з тих чи інших причин покинули Вінницю, вдалося знайти заміну.

  • Я вважаю, що гравці, які до нас приєднались, не гірші за тих, що пішли. Єдина проблема – не було достатньо часу повністю зіграти команду, ми майже весь час переглядали футболістів, але тактично і фізично до сезону ми готові, – сказав наставник

З позитивних новин: «Нива» набрала перспективних молодих гравців до команди U-19. Ці хлопці, за словами тренера, стануть майбутнім колективу. Деякі з них вже заявлені на сезон за першу команду і будуть поступово «підтягуватись» до основного складу.   

Загалом у міжсезоння команду покинули семеро гравців, їх місце зайняли здебільшого місцеві футболісти. Зокрема, до колективу приєдналися брат віце-капітана «Ниви» Тимофія Брижчука Антон та випускник футбольної школи Блохіна-Бєланова Богдан Нагайський. До того ж, склад «зелено-білих» підсилив 18-річний Денис Громок, який минулий сезон провів у Прем’єр-Лізі. У найсильнішому футбольному дивізіоні України Денис захищав кольори київського «Арсеналу» і відзначився 2 голами у 14 матчах.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *