В Україні запустять проєкт для боротьби з “тролями” у Facebook

Новини України

Громадська організація “Інтерньюз-Україна” запускає проєкт TrollessUA для виявлення та блокування підозрілих профілів в українському сегменті соціальної мережі Facebook. Про це повідомляється на сайті ГО “Інтерньюз-Україна”.

ГО “Інтерньюз-Україна” запускає проєкт TrollessUA для виявлення та блокування підозрілих профілів в українському сегменті Facebook, які активно коментують, використовуючи мову ненависті та образ, маніпулюють категорією “патріот” та водночас масово поширюють фейки“, – йдеться у повідомленні.

Ідея проєкту полягає в тому, щоб сформувати базу даних таких акаунтів.Ч

“Після цього “Інтерньюз-Україна” звернеться зі скаргою до Facebook з наполегливим проханням додатково перевірити та заблокувати такі профілі. З метою зменшення кількості жертв маніпуляцій у мережі “Інтерньюз-Україна” розробить спеціальне розширення для Google Chrome, яке після запуску маркуватиме акаунти “тролів”, що внесені до бази даних. Таким чином, користувачів попередять про небезпеку інформаційних маніпуляцій”, – йдеться у повідомленні.

Формування бази буде відбуватися силами волонтерів, які пройдуть спеціальне навчання. Зареєструватися волонтером можна на сайті проєкту TrollessUa.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *