Підкуп виборців та підпалений автомобіль кандидатки: «виборчі» скандали на Вінниччині

Новини Вінниці Топ

Поліція Вінниччини перевіряє 157 повідомлень про порушення закону, пов’язаних із виборчою кампанією. Серед них – підпал машини однієї з кандидаток по округу №12 та підкуп виборців у Липовецькому районі.

За словами виконуючого обов’язки начальника ГУ НП у Вінницькій області Руслана Мороза, щодо порушень виборчого законодавства в області до суду скеровано 12 адмінматеріалів, по одному випадку вже прийнято рішення – накладено штраф.

Та не «адміністративкою» єдиною. Станом на 19 липня поліцією  порушено 4 кримінальні провадження, пов’язані з виборами, зокрема щодо підкупу виборців у Липовецькому районі.

  • Один із членів виборчої комісії, пропонуючи людям по двісті гривень, намагався збільшити кількість прихильників одного з кандидатів. – сказав пан Мороз  

Також поліція розслідує справу про підпал автівки однієї з кандидаток-мажоритарниць з Вінниці. Ім’я потерпілої правоохоронці не розкривають, однак, видання «20 хвилин» повідомило, що невідомі зловмисники сьогодні вранці підпалили агітмобіль самовисуваниці по 12 округу Вікторії Галіцької.

  • Автомобіль частково пошкоджений, суттєво він не постраждав, на ньому була наліпка із рекламою кандидата. Про випадок нам повідомили близько десятої ранку. – заявив в.о начальника поліції

За фактом підпалу відкрите провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального Кодексу (умисне знищення або пошкодження майна).

До слова, із 15 липня підрозділи нацполіції по всій країні працюють у посиленому режимі, функціонує міжвідомчий ситуаційний центр МВС. У Вінницькій області області для охорони правопорядку під час виборчого процесу будуть залучені майже 5 000 працівників силових відомств.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *