Вінницький фотопроект «Міст дружби» вирушає до Тбілісі

Новини Вінниці

Костянтин Ревуцький – відомий вінницький фотохудожник –  започаткував фотопроект «Міст дружби» – унікальний культурний дебют міжнародної співпраці талановитих, ідейних та натхненних. Першою країною, де побуває виставка, буде Грузія.

Костянтин Ревуцький розповідає:

  • Ми робимо серію фотографій наших відомих українців, у тому числі й вінничан,  у  грузинських костюмах.. Вони будуть із піднятими долонями, на одній долоні намальований прапор України, на іншій –  прапор тієї країни, де відбуватиметься проект. Зараз говоримо про Грузію. З грузинського боку будуть відомі спортсмени, з нашої  – актриса Ольга Сумська, фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя,  і співорганізатор проекту Людмила Станіславенко. Загалом,  моделями стануть 12-15 людей.

Уже за тиждень культурний десант із Вінниці висадиться у Тбілісі. Мета проекту – через фотографію долучити українців, які мешкають за кордоном, до процесів, що відбуваються всередині України. У рамках проекту відбудуться не лише фотосесії за участі відомих представників обох країн, а й кулінарний майстер-клас та дегустація страв.

Ірина Левенко-Мукоїд, координатор міжнародного проекту «Міст дружби»,  зазначає:

  • У Грузії дуже багато українців мешкає, так само у нас  живе чимало грузинів. І ми хочемо взнати у них якісь «перчинки» їхньої кухні. Тому у нас буде відбуватись майстер-клас, У нас буде фотопроект «Смачна країна». Такий гастрономічний обмін досвідом. Будемо запрошувати відомих грузинів у заклади харчування, де вони ділитимуться своїми «фішечками».

Члени української культурної делегації відвідають Посольство України в Грузії та виступлять на тамтешніх телеканалах та радіо.

Ігор Салецький, начальник управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА, каже:

  • Цей проект, на мою суб`єктивну думку,  має винятково практичне значення. Ми,  в черговий раз, матимемо можливість популяризувати українську культуру, традиції в інших країнах, в тому числі – і в Європейському Союзі. А також ми підтримаємо наших відомих українців, які проживають у тих країнах, де відбуватиметься проект.

Організатори проекту зазначають, «Міст дружби» реалізовуватиметься лише в дружніх до України країнах. У планах побувати в Молдові, Австрії, Чехії, Норвегії та Польщі.

За словами Людмили Станіславенко, це вже не перший проект, який вони реалізують із Костянтином Ревуцьким:

  • Усі наші проекти  мають соціальну складову. І сьогоднішній «Міст дружби» також  ми починаємо з Грузії, але це міжнародний проект. Це тільки маленька часточка того великого, масштабного проекту, який охопить чимало країн з українською діаспорою.

Фотопроект «Міст дружби» реалізується за підтримки Людимили Станіславенко та за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА і Департаменту культури Вінницької міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *