«Мова об’єднує»: вінничан запрошують на святкування на честь мовного закону

Новини Вінниці Топ

Сьогодні, 16 липня, набирає чинності Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Щоб відзначити цю подію, вінничани зберуться біля водонапірної вежі на Європейській площі. Початок зустрічі, що відбудеться в межах всеукраїнської кампанії «Мова об’єднує», заплановано на 18:30. Єдине правило для учасників – жодної політичної символіки.

  • Українська мова – один з ключових факторів державної незалежності, національної безпеки та цілісності країни. Саме тому Москва і промосковські реваншисти в Україні прагнуть скасувати чи знівелювати цей історичний документ. Вони не хочуть бачити країну єдиною й сильною. Але ми не дамо їм цього зробити. Дані соціологів свідчать, що попри тонни брехні, вилиті на закон про мову, більшість людей його підтримує, і усвідомлює важливість державного захисту української мови, – йдеться на Facebook-сторінці заходу

Організатори акції нагадують: закон не регулює мову приватного спілкування і не спрямований проти інших мов чи людей будь-якого етнічного походження. Його завдання – об’єднати Україну, гарантувати кожній людині право на отримання інформації і послуг українською мовою в усіх публічних сферах на всій території нашої держави.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *