У Вінниці збирають гроші на пам`ятник Любомиру Гузару

Новини Вінниці

У Вінниці планують встановити пам’ятник предстоятелю греко-католицької церкви Любомиру Гузару. Ініціативу висунула місцева парафія Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ з благословення владики Йосифа Міляна. Громада ініціювала збір коштів для монумента.

  • Ініціатива встановити пам’ятник Блаженнішому Любомиру з’явилася торік. Ми розмовляли з місцевими істориками, зокрема директором Центру історії Вінниці Олександром Федоришеним. Говорили про те, що Блаженніший Любомир – не тільки церковний діяч, але мудрець нації. Він мав що сказати усім українцям, у тому числі політикам, – розповів представнику Релігійно-інформаційної служби України настоятель монастиря Згромадження Воплоченого Слова у Вінниці отець Григорій Рогацький.

На реалізацію проекту необхідно $37 тис.

Сума велика і ми такої не маємо, але ідея вартує того, щоб старатися, – зазначив священник – Отож, хто може, нехай приєднується пожертвою грошей. Хто не може цього, нехай не зневірюється і єднається з нами у молитві. А Бог допоможе добрій справі.

Довідка: 26 лютого Блаженнішому Любомиру Гузару виповнилось би 86 років. Помер архієпископ-емерит 31 травня 2017 року у Києві. Був першим главою Української Греко-Католицької Церкви і всенародним улюбленцем. Розглядався як один з можливих наступників Папи Римського Івана Павла ІІ.

Він – один із засновників та активних учасників ініціативної групи “Першого грудня”, підтримував Революцію Гідності.

  • Ми мусимо бути того свідомі, що у нашому народі є група людей, для яких найважливіша їхня власна вигода. Яка на це може бути ефективна відповідь? Серед нас дуже багато добрих людей. Але замало бути добрим — треба чинити добро. Якщо хочете жити у нормальній державі, передати її дітям і внукам — чинімо добро, – звертався Любомир Гузар на Майдані Незалежності до сотень тисяч українців.

Джерело: risu.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *