Неофіційний символ ВНТУ: Техно-білка? Веентеушечка? Чи Ілонка Маск?

Новини Вінниці

Викладачі, співробітники, студенти, колишні випускники і навіть абітурієнти у Школі командного лідерства ВНТУ не лише шукали ім’я для неофіційного символу університету — білки, а й продукували ідеї й напрацьовували спільне бачення стратегічного розвитку вишу.

Креативний процес відбувався впродовж 5-7 липня в спортивно-оздоровчому таборі університету «Супутник», що на березі Південного Бугу в селі Степашки Гайсинського району.

Школа командного лідерства ВНТУ та її основний натхненник — директор Головного центру виховної роботи ВНТУ, кандидат філософських наук Анатолій Теклюк – направду фортові. Навіть погода сприяла, аби учасники максимально використали свій творчий потенціал.

До речі, охочих прокачати свої лідерські навички виявилось досить — майже 40.

Із них і сформували 7 команд.

А створювались команди таким чином, що там був хтось із адміністрації університету, хтось – із співробітників, хтось – із студентів. Щоб це були погляди з різних горизонтів вишу водночас. Щоб сприймати ту чи іншу проблему з точки зору людей, які займають різні позиції у ВНТУ.

Анатолій Теклюк каже:

  • Школа командного лідерства ВНТУ нині відбувалась вперше. Це наслідок реалізації проекту «Формування культури академічної доброчесності серед студентів. Ідея провести Школу належить команді, що бере участь у проекті. Ми були на тренінгах від Британської Ради, від Інституту вищої освіти, де нас вчили сучасному розумінню командної роботи і лідерства.І ми вирішили поділитися цим з університетською спільнотою, щоб університет більш динамічно міг розвиватися в правильному напрямку, щоб знайти внутрішні зацікавлені сторони, поєднати людей, які б стали агентами позитивних змін в університеті. Задум такий — напрацювати спільне університетське бачення того стратегічного напрямку, як має університет розвиватися, зваживши на ті ресурси, які має. І зваживши на ті проблеми, недоліки, які є. І що ми можемо змінити. А що не можемо змінити, відкласти. І як максимально ефективно використати той ресурс, який у нас є. Багато хто в університеті робить вагомі речі, але часто воно постає одиничною подією, а щоб ці події з’єднати в єдине русло. Що таке команда, як формується команда, як вона функціонує, чим відрізняється команда від групи, що таке лідерство, власне розподілене командне лідерство — ось деякі з тем дискусій Школи.

Особливий респект — Школа сталася за фінансової підтримки успішних випускників ВНТУ Віталія Барчука, випускника факультету електроенергетики та електромеханіки; Максима Машницького, випускника факультету комп’ютерних систем і автоматики.

Максим навіть сам брав участь у роботі Школи. Був задіяний в обговорені теми, присвяченої стейкхолдерам.Виступав як представник бізнесу, розповідав про свій професійний шлях, історію успіху і вихід за межі комфорту.

Відвідав Школу й заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко.

  • Мріють і бажають зробити свій універ найкращим! Дякую Анатолію Теклюку за запрошення та живу і цікаву розмову! Успіху, команда ВНТУ! — написав Андрій Гижко на своїй сторінці у Фейсбук.

Справді, Школа пропонувала спеціальні завдання — візуалізувати своє бачення майбутнього університету в картинках. А ще — намалювати рекламний комікс про університет. Згодом запропонують його на розгляд загалу.

  • Найголовніше, що в цій школі було — атмосфера зацікавленості, бажання працювати і продукувати ідеї. На вересневій Ученій Раді університету плануємо презентувати ту систему ідей, котра була напрацьована. До речі, конкурс із придумуванням імені нашому неофіційному символу університету — білці, продовжується. Можете пропонувати свої варіанти, — запрошує Анатолій Теклюк.

За інформацією: прес-центр ВНТУ   http://impuls.vntu.edu.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *