У дитсадках Вінниці встановлять камери відеоспостереження

Новини Вінниці

У Вінницькій міськраді ствердно відповіли на петицію місцевої мешканки Анастасії Шевченко, яка просила встановити камери відеоспостереження у дитячих садочках та школах міста. На думку жінки, такі заходи безпеки є необхідними в умовах регулярних фейкових «замінувань» об’єктів інфраструктури міста.

  • У зв’язку із черговими повідомленнями про “замінування” закладів навчання та садочків є необхідність встановлення камер відеоспостереження, які зможуть забезпечити мінімальний контроль за відвідувачами! 
    На разі, нажаль, у такі місця, як дитячі садки та школи у більшості випадків може потрапити будь-хто, тобто зловмисникам не потрібно докладати зусиль, щоб опинитись у будівлі чи на території навчальних закладів. Так, як безпека та здоров’я наших дітей безцінні, ми маємо зробити усе для забезпечення максимально комфортних умов! Я впевнена у тому, що першочергово потрібно подумати про садочки, школи, вищі навчальні заклади, пологові будинки і т.д.  Діти- це наше життя, я дуже хочу бути спокійна за кожну дитину нашого міста. Окрім того, думаю і сподіваюсь, більшість батьків погодиться зі мною- у відеонагляді є ще декілька вагомих плюсів, для кожного свій,
    – йдеться у петиції

На звернення пані Анастасії у міськраді відповіли, що в закладах загальної середньої освіти камери вже встановлені, а облаштувати ними дошкільні установи планується в поточному році. Питання встановлення камер відеоспостереження у пологових будинках розглянуть в подальшому.

  • Розширення системи відеоспостереження, розвиток системи «Безпечне місто» у Вінниці наразі відбувається згідно з Програмою цифрового розвитку на 2018-2022 роки. На ключових та важливих об’єктах міста, які потребують посиленого захисту та контролю над ситуацією, встановлюються системи та засоби відеонагляду. Забезпечення безпеки дітей у школах та садочках є важливою складовою комплексу заходів формування безпечного міського середовища. 
    На даний час забезпечено відеоспостереження у комунальних закладах загальної середньої освіти міста. В 2019 році передбачено встановити камери відеонагляду у комунальних закладах дошкільної освіти, зокрема, розроблено проектно-кошторисну документацію та в бюджеті Вінницької міської об’єднаної територіальної громади передбачені видатки на реалізацію даного заходу.  Питання забезпечення відеоспостереженням пологових будинків буде розглянуто при формуванні подальших
    планів системи «Безпечне місто», – зазначено у відповіді на звернення 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *