Вінницьким нацгвардійцям облаштували спорткомплекс за стандартами НАТО

Новини Вінниці

На території військової частини 3028, що дислокується в Калинівці, для спортивної підготовки особового складу облаштували професійний спортивний майданчик з єдиноборств та функціонального тренінгу. Комплекс повністю укомплектований сучасним спортивним інвентарем: груші і мішки для відпрацювання ударів, Маківари, манекени Bandit, зона воркаут тощо. Він розрахований на професійну спортивну підготовку військовослужбовців і облаштований за стандартами НАТО. Звели його за підтримки Калинівської громади, яка виділила з бюджету 200 тисяч гривень, також були залучені кошти меценатів.

«Відтепер усі наші військовослужбовці мають можливість займатися спортом на сучасному майданчику. Це гарна можливість як для спортивної підготовки, загартування духу, так і для зняття внутрішньої напруги, яка виникає під час служби, – каже командир військової частини Богдан Вакулко. – Особовий склад постійно має вдосконалювати навики фізичної  підготовки, підтримувати фізичну витривалість, адже від того настільки бійці будуть фізично підготовлені залежить їхня служба і на місці дислокації, і у зоні проведення військових дій».

Розробник проекту майданчика Олександр Котирло каже, що майданчик містить усе необхідне обладнання як для багатофункціональних тренувань, так і для занять бойовими мистецтвами. Не менш важливо, що він оснащений якісним обладнанням, який має тривалий термін експлуатації.

«Українські захисники завжди повинні бути у прекрасні фізичній формі. Для цього їм потрібно створювати належні умови. Тренування на майданчику дозволяють задіяти всі групи м’язів і відпрацювати комплекс необхідних вправ. Усі тренажами перевірені, сертифіковані за міжнародними вимогами. Загалом майданчик зведений за стандартами НАТО. На таких комплексах свої навички відпрацьовують американські бійці. В Україні це перший професійний спортивний комплекс подібного типу», – підкреслює Олександр Котирло.

На відкритті майданчику представники влади різних рівнів пообіцяли що й надалі дбатимуть про зміцнення матеріально-технічної бази військової частини. Одразу на місці було домовлено про поповнення спортивного комплексу новими снарядами вже восени цього року. Благо, що місця на території підрозділу вистачає.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *