На вінницькому фестивалі презентують місцеву фіолетову кукурудзу

Новини Вінниці

У серпні в Центральному парку Вінниці відбудеться фестиваль солодкої кукурудзи VinCornFest. Як повідомляє видання Вінниця.info із посиланням на організатора фесту Дмитра Савчука, під час заходу можна буде скуштувати страви з 20 сортів солодкої та суперсолодкої кукурудзи. Точну дату заходу наразі уточнюють.

На відвідувачів фесту чікують дитячі майстер-класи, навчання фермерів, проведення порівняння характеристик качанів вітчизняної та імпортної селекції,  приготування страв з кукурудзи.

Очікується, що найголовнішою цікавинкою заходу стане фіолетова солодка кукурудза, виведена вінницьким селекціонером Михайлом Нагорняком

  • Хоча сорт ще проходить дослідження, але він вже у всіх на слуху і наробив шуму серед аграріїв. Як довели вчені штату Іллінойс та Університету Чжецзян в Китаї така кукурудза корисна людям які мають діабет другого типу. А дослідження на гризунах показали, що гризуни, які їли фіолетову кукурудзу не мали ожиріння і почувалися краще ніж ті, що їли звичайний корм, – зауважує Дмитро.

До участі у VinCornFest запрошують фермерів, що вирощують солодку та іншу кукурудзу, кухарів, рестораторів, фахівців з проведення майстер-класів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *