Вінничанам презентували концепцію економічного розвитку країни

Новини Вінниці

Асоціація платників податків України презентувала вінничанам документи, що мають сприяти економічному розвитку країни. Серед них – Концепція  нового Митного кодексу України, Доктрина економічної безпеки України та проект Податкового кодексу розвитку.

На презентації насамперед йшлося про збереження балансу між доходами та видатками бюджетів. А це означає, що скасування якого-небудь податку чи збору має супроводжуватись певними пропозиціями щодо заміни джерела поповнення як місцевих, так і державного бюджетів.

Так, за словами першого заступника начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Олега Мартинюка, будь-яка зміна існуючої системи оподаткування повинна базуватись на детальному підґрунті проаналізованих підстав таких змін та їх наслідків. Приміром,  пропозиція щодо скасування єдиного соціального внеску паралельно повинна передбачати подальшу заміну джерел виплати пенсій та інших соцвиплат.

Крім того, говорилося й про компенсацію малозахищеним верствам населення збільшення вартості проїзду, адже проектом запропоновано скасувати пільгу з податку на додану вартість на послуги з перевезення пасажирів.

Підбиваючи підсумки обговорення, учасники висловили сподівання, що розробники проектів врахують всі пропозиції, сформульовані бізнесом, владою та контролюючими структурами і внесуть відповідні зміни у презентовані документи.

За інформацією: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *