У Вінниці в зоопарку народилися поні та рідкісна гуцульська конячка

Новини Вінниці

У Подільському зоопарку у Вінниці зростають два новонароджені лошатки. Малюки народились у родин поні та рідкісних гуцульських коней.

Поні народили первістка. Хлопчик уже цілком самостійний і багато часу проводить без мами. Як і його батько, він має коричневе забарвлення. Щоб урізноманітнити колекцію коней поні,  в адміністрації зоопарку розмірковують, як доповнити колекцію зоопарку представниками більш яскравих  за забарвленням порід.

А в родині рідкісних гуцульських коней зростає маленька дівчинка. Їй лише півтора тижні. На відміну від малюка поні, вона майже не відходить від мамиє. Працівники зоопарку розповідають, що вагітність у її матері тривала 11 місяців. Коли ж мама готувалась до пологів, батька від породіллі відлучили і розмістили у вольєрі поряд. Вага дівчинки при народженні склала близько 35 кг. Вже через три години після народження вона встала  на ноги і почала ссати материнське молоко. Працівники зоопарку зазначають, що розвивається лошатко нормально. Підгодовувати його не доводиться. Йому вистачає материнського молока. Маму ж у день пологів годували сухим сіном. А вже на другий день породілля їла не сухе, а прив’яле сіно. Нині до її раціону додають товч, різноманітні домішки, вітаміни та кальцій для зміцнення кісткової системи.

Діти в родині гуцульських коней народжуються раз на рік. За 3,5 роки перебування у Подільському зоопарку пара дає потомство вже вдруге. Неподалік у сусідньому вольєрі зростає  лоша, яке народилось у цих коней минулого року. Воно часто заглядає у вольєр до мами і новонародженої сестрички в очікуванні, коли ж можна буде знову бути поряд з мамою.

За інформацією: прес-служба Подільського зоопарку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *