Сестри-калинівчанки стали володарями Кубка України з волейболу серед ветеранів

Новини Вінниці

Калинівчанки Юлія Якушева та Олена Буртова стали володарями Кубка України з волейболу серед ветеранів. Окрім того, Юлію Якушеву визнано найкращим центральним блокуючим цих змагань.

Юлія Якушева та Олена Буртова – сестри –близнюки, у минулому волейболістки, нині – обоє волейбольні тренери. Обоє виступають за команди ветеранів, демонструючи приклад спортивного довголіття.

У розіграші 28-го Кубка України з волейболу серед ветеранів сестри виступали за команду з міста Кам’янське. Вони стали переможцями у віковій категорії 45+.

Юлія та Олена у волейболі з дитячих років, вихованки дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард». Вони створили один з найспортивніших сімейних дуетів Калинівки.


Юлія Якушева

Олена Буртова

Юлія Якушева ще донедавна сама виходила на майданчик, була граючим тренером вінницької команди «Білозгар –Медуніверситет»і під її керівництвом цей клуб добився найбільшого успіху в історії вінницького волейболу – став срібним призером чемпіонату України.

Юлія Якушева продовжує тренувати вінницьку команду, разом з тим є тренером юнацької збірної України U-17. В обох цих командах на провідних ролях перебуває донька Юлії Іванівни Валерія, яка продовжує спортивну славу родини.


Юлія та Валерія Якушеви

У нинішньому сезоні Валерія за результатами чемпіонату України отримала приз «Чесна гра», а нещодавно стала дворазовим переможцем Шкільної волейбольної ліги України.

Олена Буртова також займається тренерською роботою. Вона працює у Вінницькому медичному коледжі, тренує волейбольну команду дівчат. Під керівництвом Олени Буртової ця команда у нинішньому сезоні стала переможцем спартакіади міста Вінниці серед технікумів та коледжів.

Джерело: kalynivka.city

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *