У Вінниці знову перевіряють на замінування 28 об’єктів

Новини Вінниці Топ

У Вінниці кінологи, вибухотехніки та правоохоронці знову перевіряють на замінування будівлі. Цього раз на електронну пошту головного управління обласної  поліції надійшов лист із повідомленням про замінування 28 будівль, серед яких торговельні центри, житлові будинки та дитячі садки. Триває евакуація людей. У правоохоронних органах просять громадян із розумінням поставитися до незручностей, пов’язаних із перевіркою об’єктів на наявність вибухівки.

  • Просимо людей зрозуміти ситуацію, ми не можемо нехтувати безпекою людей і маємо перевірити будівлі на наявність вибухівки, – розповіла «ВінницяОК» речниця обласної поліції Анна Олійник

За словами пані Олійник, анонімний автор повідомлення про замінування прямо погрожував вчинити теракт на території міста. Такі дії караються позбавленням волі на строк до десяти років.

Останнім часом до поліції Вінниці регулярно надходять фейкові повідомлення про вибухівку у будівлях. Так, 11 та 12 червня невідомі зловмисники «мінували» готелі Marsen», «SmartApart» та «Hotel France»; 29 травня у місті «замінували» 28 об’єктів; 5 червня – 5 навчальних закладів; а 7 червня – ще понад 20 об’єктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *