У Вінниці на вул. Пирогова демонтуватимуть вивіски, які не відповідають затвердженій схемі

Новини Вінниці

У Вінниці вулицю Пирогова (від пл. Ю. Гагаріна до вул. Р.Скалецького – 1,17 км) формують 40 будинків. У комплексній схемі, яку затверджено сьогодні, 13 червня, міськвиконкомом,  представлені типи конструкцій вивісок: з окремих об’ємних літер, кронштейн, «маркіза», інформаційна табличка тощо. Також – рекомендовані зони на фасадах будівель для розміщення вивісок, висота літер, колір тощо. Разом із комплексною схемою розміщення вивісок було розроблено алгоритм взаємодії виконавчих органів, комунальних підприємств, установ, закладів та організацій міської ради та органів самоорганізації населення з питань, пов’язаних з виявленням фактів порушень при розміщенні вивісок по вул. Пирогова (пл. Ю. Гагаріна – вул. Скалецького) та передбачене реагування. 

Так, моніторинг, інвентаризацію та документування порушень при розміщенні вивісок, які встановлені з порушеннями вимог Положення, здійснюватимуть департамент архітектури та містобудування (ДАтаМ), КП «Муніципальна варта» та МКП «Архітектурно – будівельний сервіс». При виявленні порушень вони готуватимуть приписи власникам вивісок та приміщення (будівлі) про їх усунення.

Власник вивіски після отримання погоджувального бланку зобов’язаний протягом п’яти днів надати до ДАтаМ гарантійне зобов’язання із зазначенням термінів виконання робіт по виготовленню або заміні вивіски. Після закінчення цього терміну представники ДАтаМ виїжджають на місце і перевіряють розміщення вивіски. Якщо гарантійні зобов’язання не виконані, буде проведено примусовий демонтаж вивіски.

За інформацією: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *