Віце-прем’єр Кістіон йде в депутати по 11 округу у Вінниці

Новини Вінниці

Центральна виборча комісія у середу, 12 червня, зареєструвала кандидатом у народні депутати по одномандатному виборчому округу №11 (частина м. Вінниці та частина Вінницького району) Володимира Кістіона. Як повідомляє  «Укрінформ»  із посиланням на Прес-службу ЦВК,  разом із паном Кістіоном того ж дня були зареєстровані ще 16 кандидатів-самовисуванців, які балотуватимуться в ОВК в різних регіонах України.

Кандидат у депутати Володимир Кістіон народився у 1965 році у селі Довжок Ямпільського району Вінницької області. Працював начальником  КП «Вінницяводоканал», був заступником та в.о міського голови Вінниці, перебував на посадах радника Голови Верховної Ради та першого заступника Керівника Апарату Верховної Ради України. Від 2016 року – віце-прем’єр в уряді Володимира Гройсмана.   

До слова, чинний нардеп від округу №11, екс-міський голова Вінниці та екс-голова Вінницької ОДА Олександр Домбровський заявив, що не братиме участі у майбутніх парламентських виборах.

Додамо, що окрім Кістіона на Вінниччині вже зареєструвались ще два кандидати-«мажоритарники», при чому обидва безпартійні. В окрузі №16 з центром у Ямполі балотуватиметься 32-річний слідчий військової прокуратури Віталій Клопотовський, а в окрузі  №13 (Калинівка) – 36-річний перший заступник директора ТОВ “Санаторій Поділля” Олександр Реп’ях.  

Загалом станом на 12 червня ЦВК зареєструвала в одномандатних виборчих округах 135 кандидатів у народні депутати, в тому числі 128 тих, які балотуються у порядку самовисування, та 7 – висунутих політичними партіями. Дострокові парламентські вибори мають відбутись 21 липня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *