У Вінницькій ОДА пояснили, що не можуть втручатись у рішення релігійних громад

Новини Вінниці

У понеділок, 10 червня, біля будівлі Вінницької ОДА відбулось молитовне стояння прихожан Української православної церкви Московського Патріархату. Як пояснив начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, таким чином віряни висловлювали невдоволення тим, що 7 червня була завершена процедура зміни підлеглості релігійної громади Преображення Господнього с.Лука-Мелешківська Вінницього району. Храм перейшов до Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

За словами посадовця, рішення про зміну підлеглості храму ухвалювали самі прихожани під час загальних зборів, як і передбачено законодавством. Таким чином, змінити його може лише сама паства. Пан Салецький нагадав, що держава не втручається у здійснювану в межах закону діяльність релігійних організацій, не фінансує діяльність будь-яких організацій, створених за ознакою ставлення до релігії. Тож, будь-яке втручання держави у законну діяльність релігійних організацій заборонена.

До слова, наразі на Вінниччині 21 релігійна громада закінчила реєстрацію своєї підлеглості, близько 420 – визначилися із канонічним підпорядкуванням, а 81 громадою області розпочато процедуру зміни підлеглості. Ще близько 980 громад продовжують визначатися з підпорядкуванням

За матеріалами: http://www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *