«Вінницяоблводоканалу» мешканці та підприємства боргують 31 144 692 гривні

Новини Вінниці Топ

31 мільйон 144 тисячі 692 гривні. Саме стільки  боргують підприємству «Вінницяоблводоканал» мешканці та підприємства. Із загальної суми боргу (31 144  692 грн)переважна більшість – це борг жителів Вінниці. Найбільша сума боргу  однієї з вінницьких квартир – 154 тисячі гривень.

  • Найбільше боргують мешканці тих будинків,  де встановлені комерційні прилади обліку.   Заборгованість можна оплачувати рівними частками щомісяця,  уклавши договір реструктуризації заборгованості з підприємством «Вінницяоблводоканал» за адресою   Вінниця, вул Київська, 173 зупинка тролейбуса Меморіал Визволення, каб №7,– каже начальник віддіду збуту підприємства «Вінницяоблводоканал» Сергій Страхов.

За його словами, лічильники води встановлені нині в 89% вінницьких квартир, тобто у понад 98 тисячах квартир із 110 тисяч. У приватному секторі  лічильники мають 91%  будинків – 16 944 із 18 665.

  •  Лічильники  можна придбати в спеціалізованих магазинах або на ринку , але обов`язково потрібно перевірити  паспорт лічильника, а саме –  термін його повірки, який не повинен перевищувати 4-х років.  При встановленні розподільчого (індивідуального) приладу обліку споживач сплачує лише за фактично спожиті послуги.   Працівники  КП “Вінницяоблводоканал” монтують та встановлюють лічильники  на договірних засадах.  Також монтаж нового лічильника може здійснити будь-яка організація, що має відповідну ліцензію на проведення даного виду робіт.   Лічильники повіряють  1 раз на 4 роки, –  пояснює Сергій Страхов.

Аби повірити лічильник, можна самостійно привезти його  в спеціалізовану лабораторію КП “Вінницяоблводоканал” за адресою вул. Київська, 173 (тел. 61-03-10). При собі необхідно мати акт розпломбування лічильника, виданий представником КП “Вінницяоблводоканал” (заявка на розпломбування подається за телефонами 61-03-10 ).

  • Повірку можна здійснити й в іншій спеціалізованій лабораторії, яка має відповідний сертифікат та ліцензію на виконання даних робіт. В таких випадках споживач оплачує КП “Вінницяоблводоканал” тільки послуги з розпломбування та опломбування лічильника.  Демонтаж лічильника без його попереднього розпломбування представником КП “Вінницяоблводоканал” із складанням акта розпломбування ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ»,- додає Сергій Страхов.

За його словами,  без  демонтажу можливо здійснити повірку лічильника, запросивши пересувну лабораторія “Держстандартметрології” м.Вінниці за телефоном  66-90-74.

За інформацією: прес-служба підприємства «Вінницяоблводоканал»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *