У Вінниці будують сучасний кардіоцентр вартістю 30 мільйонів доларів

Новини Вінниці Топ

У Вінниці триває будівництво нового корпусу кардіоцентру вартістю 30 мільйонів доларів. 90% цих коштів надав Світовий банк, решту виділили з обласного та міського бюджетів. Маючи площу у  17 тисяч квадратних метрів, будівля має стати найбільшим медичним закладом у місті.   

Регіональний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології матиме 7-поверхову лікувальну частину та 2-поверхову консультативно-адміністративну частину і буде розрахований на 138 ліжок, 6 з яких – реанімаційні. Крім того, зводяться допоміжні споруди: киснева станція, господарський корпус, трансформаторна станція для основного енергопостачання та дизельна – для аварійного живлення.

Кваліфіковану допомогу у сучасних умовах тут зможуть отримувати не лише мешканці Вінницької області, а і всієї України.

Будівництво розпочалось влітку минулого року. Будівельні роботи уже «вийшли з землі». Перенесені комунікації. Зроблено фундамент. Зараз триває влаштування монолітних залізобетонних конструкцій будівлі.

Сучасний європейський регіональний центр серцево-судинної патології відкриється у 2020 році.

  • Після оснащення новим обладнанням, кардіоцентр зможе розширити спектр послуг та покращити якість медичної допомоги пацієнтам. А це наша головна мета, – пише у Facebook міський голова Вінниці Сергій Моргунов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *