Вперше в Європі: фестиваль для дітей відкрив оперний open air на Вінниччині

Новини Вінниці Топ

У Тульчині на Вінниччині стартував єдиний в Україні open air для шанувальників опери Operafest Tulchyn – 2019. Свято музики розпочалося вчора, 4 червня, із унікальної дитячої програми KIDS OPERAFEST. Подібного дійства до цього дня не бувало ніде в Європі.

Маленьких глядачів зустрічали актори на ходулях, артисти у ростових ляльках ведмедів і зайців та жонглери. Територію палацу Потоцьких, де відбувся фестиваль, перетворили на чарівну дитячу країну, особливою прикрасою якої стали велетенські квіти роботи польського художника Ярослава Козяри.

Фотозони, казкові персонажі та цікаві локації привертали увагу малечі, яка бавилась на території палацу. За декілька хвилин до церемонії відкриття фестивалю дітей в глядацькій залі розважали аніматори, навколо розносився гамір та веселий сміх. Однак, коли на сцену вийшли ведучі – цвіркунчик-диригент та його помічниця тьотя Олена, запанувала тиша, вся увага малих бешкетників була прикута до дійства. Ведучі оголосили початок казки-опери «Король Дроздобород» і глядачі заплескали у долоні. Слід сказати, що цвіркунчик – символ KIDS OPERAFEST, тож юному актору, що виконав цю роль, дісталася велика відповідальність і він впорався із нею на відмінно.  

«Дроздоборода» юним глядачам презентували актори київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва. Повчальну історію про вередливу та пихату принцесу, яка відмовляла усім претендентам на свої руку та серце, із захопленням дивилися навіть дорослі.

Під кінець першого акту повіяв холодний вітерець та набігли хмари. Як навмисно, коли актори за сценарієм співали рядки «та якось над грядками пронісся ураган» пішов несильний дощ. Проте він аж ніяк не злякав ані акторів, ані музикантів, ані глядачів. Останні дружньо відкрили парасольки, що надало дійству особливої затишної атмосфери. Під час антракту опади припинились і казка завершилась без неприємних сюрпризів від природи.

Чого не скажеш про грандіозне музичне шоу від солістів кінокомпанії «Дісней», яке повністю пройшло під акомпанемент дощу. Але й цього разу опади не відлякали глядачів: вони знову ж таки дістали парасольки і під їхнім захистом насолоджувались піснями з улюблених мультфільмів «Діснея». Під час концерту іноземні артисти виконали композиції з «Короля лева», «Горбаня із Нотр-Дама», «Піноккіо», «Тарзана», «Геркулеса», «Покахонтас» та інших культових мультиків студії. Особливі емоції пісні викликали у глядачів віком 20-30 років, які виростали на більшості з цих стрічок.

Під кінець концерту погода остаточно зіпсувалась, втрутившись у хід фестивалю. Дощ посилився і заплановане на 22:00 вогняне шоу «Аліса у країні чудес» довелося перенести. Організатори пообіцяли, що воно обов’язково відбудеться в один з інших фестивальних днів.

Олександр Сашньов

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *