Правила сходження на Монблан стали більш жорсткими

Новини Світу

Французька влада з міркувань безпеки заборонила підніматися на гору Монблан з ночівлею альпіністам, які не забронювали номер в одному з трьох гірських притулків. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агенцію AFP.  

“Починаючи з суботи, 1 червня, альпіністи, які планують піднятися на вершину (гору Монблан – ред.) стандартним маршрутом з ночівлею, повинні бронювати номер в одному з трьох гірських притулків”, – йдеться в повідомленні.

Нові правила, які з’явились внаслідок поганих умов в переповнених притулках та погроз у бік їхніх доглядачів, діятимуть до кінця сезону у вересні. Альпіністам, які будуть без дозволу ставити намети на маршруті, загрожують штраф розміром 300 тисяч євро та два роки ув’язнення.

Ця заборона, за словами мера міста Сен-Жерве, в якому більшість альпіністів починають своє сходження, Жан-Марка Пеєкса, стала “результатом 15-річної боротьби за те, щоб альпіністи могли насолоджуватися Монбланом, а також поважати його”.

Щороку альпійська вершина заввишки 4810 метрів приваблює близько 25 тисяч мандрівників. Але через занадто велику кількість людей на горі почастішали сутички між альпіністами та випадки встановлення незаконних наметових таборів.

У квітні французькі чиновники вже анонсували плани відновлення маршрутів і встановлення різних світлових маркерів для розрізнення підйому та спуску. Нові правила запроваджені на Монблан  на тлі різкого збільшення смертей на Евересті. 

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *