На півдні Вінниччини негода наробила біди: загинула жінка, замулено криниці, зруйновано дороги

Новини Вінниці

У селі Качківка Ямпільського району внаслідок сильної зливи загинула жінка 1981 року народження. Трагедія сталася 1 червня. Загибла разом із чоловіком випасали худобу. Коли переганяли корів через яр, розпочалася злива. Сильний потік води збив жінку з ніг і кинув у рів, внаслідок чого вона захлинулася дощовою водою. У загиблої залишилося четверо неповнолітніх дітей.

Як повідомила завідувач сектором цивільного захисту на взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Ямпільської РДА Алла Гурська, в результаті проливних дощів постраждало щонайменше 12 населених пунктів, у жителів замулені криниці, подвір’я та присадибні ділянки, змито посіви на городах, підтопило помешкання та господарські споруди. Сильним потоком стічних вод повністю зруйновано дорожні покриття у 9-ти населених пунктів.

За травень в районі випало 135,9 мм опадів при місячній нормі 71 мм. Але чи не найсильніша злива пройшла 1 червня, що призвела до трагедії. У Качківці за 45 хвилин випало в три рази більше опадів, ніж очікувалося за місяць. Внаслідок негоди у селі загинула жінка. Злива буквально зіштовхнула її у рів. Якби не кущі, вода могла б віднести її у невідомому напрямку. Прощаються із загиблою у селі сьогодні, без матері залишилося четверо дітей, – розповідає Алла Гурська. – Станом на вечір 30 травня ми вже мали 12 населених пунктів, які постраждали. У селі Клембівка підтопило помешкання, господарські будівлі, позамулювало дороги, люди не можу добратися до пункту призначення. У Придністрянському потік види змив частину лісу, повикидавши дерева на людські городи, відновленню вони вже не підлягають. На щастя, дамба втримала воду у Великій Кісниці, це прикордонне село над Дністром. Якби торік не провели ремонт, збитків і жертв могло бути в рази більше.

Сумарних збитків наразі у РДА ще не підраховували. Станом на 30 травня ця сума складала 1, 640 тисяч грн, очевидно, що зараз вона буде значно вищою. Наразі організовані виїзні групи для обстеження доріг комунальної власності та підрахунку нанесених збитків, в результаті чого будуть підготовлені дефектні акти, відповідно до яких будуть виділені кошти для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації з районного бюджету та бюджетів сільських рад у співфінансуванні

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *