Калина на згадку про школу: на Вінниччині випускники долучилися до акції «Ековипускний»

Новини Вінниці

Сьогодні, 30 травня, випускники  Уланівської опорної  загальноосвітньої школи (Хмільницький район)  на останній дзвоник,  окрім традиційних букетів, принесли  саджанці калини.  Після урочистої лінійки вони  посадили деревця  на згадку про шкільні роки. До того ж таким чином долучилися до всеукраїнської акції «Ековипускний». 

  • Хотілося якось по-особливому відзначити свято останнього дзвоника, – каже учениця 11 класу Інна Ружицька. –  Звичайно, у нас була ідея випустити кульки в небо, як символ того, що ми уже йдемо у самостійне життя, але потім почули про  всеукраїнський флешмоб  «Ековипускний» . Нам одразу спало на думку посадити калину, адже калина – символ України, Батьківщини. Її саджають біля будинків, а школа – це друга домівка. Тому ми вирішили висадити калину на згадку про себе.
  • Наша школа залюбки долучилася до флешмобу «Ековипускний». Напередодні міністр освіти і науки Лілія Гриневич закликала відмовитися випускати кульки в небо, – каже директор Людмила Білошкурська.Наші учні залюбки підхопили таку ініціативу і відразу запропонували посадити калину. Це – символ України, до того ж вона  прикрасить нашу оновлену школу, ремонт якої ми щойно завершили.  Кущі гармонійно вписалися в ландшафтний дизайн нашого подвір’я.

Цьогоріч  Уланівську опорну загальноосвітню школу було капітально відремонтовано, роботи коштували  понад 11 млн грн. Фінансування закладу здійснювалось із двох джерел: Державного фонду регіонального розвитку та за співфінансування з районного бюджету. У школі навчається майже 400 учнів. У закладі діє дві групи продовженого дня. Є два кабінети інформатики. До навчального закладу довозять дітей із п`яти навколишніх сіл.  

Довідка. Останній дзвоник сьогодні пролунав для майже 7 тисяч одинадцятикласників  Вінниччини. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *