Вінничани позначатимуть “вуличні незручності” на карті міста в режимі он-лайн

Новини Вінниці

Електронний сервіс, який дозволяє вінничанам позначати на карті міста ділянки вулиць, що викликають незручності, з’явився на сайті Вінницької міськради. Для створення повідомлення потрібно зайти у розділ «Мапа міста» та перейти на геопортал і поставити позначку проблемної ділянки на карті. Після цього заповнити відповідну форму звернення, за можливості додати фото і, натиснувши на кнопку «Подання нового звернення» у верхній лівій частині екрану, звернення буде зафіксоване. У такий спосіб в місті прагнуть швидше реагувати на недоліки міської інфраструктури, каже начальник відділу інформатизації департаменту інформаційних технологій Діна Черненко.

  • У розділі «Мапа міста» можна залишати звернення щодо різних питань життєдіяльності міста. Зокрема, які стосуються аварійних ситуацій, сфери енергетики, транспорту, зв’язку, житлового та комунального господарств, благоустрою, архітектури та містобудування, торгівлі та громадського харчування, соціальної сфери, охорони здоров’я, освіти та культури тощо, – уточнює Діна Черненко. – Тепер маємо ще підрозділі звернень «Доступність вуличної мережі міста», який передусім розрахований на полегшення пересування людей з інвалідністю, батьків із дитячими візочками та велосипедистів. Мапу звернень з питань доступності вуличної мережі ми тестували на сайті міської ради з минулого року. Наразі вона працює повноцінно. Її створили для того, аби спільними зусиллями з вінничанами можна було покращити інфраструктуру міста.

Після того, як користувачі залишили на мапі повідомлення, процес виконання робіт з усунення недоліків можна проконтролювати. Про етапи і результат інформація міститиметься на карті. Лише за травень вінничани зареєстровали 45 звернень. Усі питання на стадії виконання.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *