“Заражений” найсильнішими вірусами ноутбук продали за $1,3 мільйона

Новини Світу

На онлайн аукціоні у Нью-Йорку китайський артист Гуо о Донг продав ноутбук Samsung із шістьма найнебезпечнішими комп’ютерними вірусами у світі за понад 1,3 мільйонів доларів. Про це повідомляє AFP.

  • Для китайського артиста Гуо О Донга це простий чорний ноутбук Samsung з шістьма потужними вірусами, що є символом однієї із найбільших загроз у світі. У вівторок його мистецька робота під назвою “Триваючий хаос” приголомшила мистецький світ, коли була продана за понад 1,3 мільйони доларів на онлайн аукціоні в Нью-Йорку, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на перший погляд 30-сантиметровий ноутбук 2008 року з оперативною системою Windows XP не виглядає чимось неймовірним, однак у середині знаходяться чіпи пам’яті, які заражені найбезпечнішими вірусами у світі: “I LOVE YOU”, “Sobig”, “MyDoom”, “DarkTequila”, “BlackEnergy” та “WannaCry”.

За словами Гуо, разом ці віруси спричинили у світі збитків на щонайменше 95 мільярдів доларів.

Організатори аукціону наголосили, що цей комп’ютер можна використовуватися лише для дослідницьких цілей, і підкреслили, що всі охочі придбати його підписали контракт, в якому чітко прописано, що покупець “не має наміру використовувати цей ноутбук для поширення шкідливого програмного забезпечення”.

Ім’я самого покупця досі невідомо.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *