Натуральні солодощі, від яких неможливо погладшати, виробляють вінницькі кондитери. Желе, мармелад, цукерки та інші смаколики роблять лише із якісних інгредієнтів: соків, фруктового пюре, вершкового масла та згущеного молока. Вміст кислоти та цукру у солодощах вимірюють у лабораторії.
Вишневий мармелад, наприклад, міські умільці роблять не з чого-небудь, а зі справжніх ягід.
- Він містить дійсно справжню вишню, не якісь там консерванти і тому подібне, консервовані вишні, а дійсно вишню, яку ми перемелюєм, проварюєм, – каже технолог Інна Бедретюк
Подібні солодощі містять чимало вітамінів і при цьому не загрожують фігурі. Дієтологи – у захваті.
- Якщо це натуральний сік, значить цей сік зберігає всі вітаміни і мікроелементи. А коли дитина їсть цю цукерку, вона її подобається, вона для неї солодка, вона смачненька, вона насищає себе знов таки вітамінами і мікроелементами, – зазначає дієтолог Галина Бурковська
Однак, такі солодощі корисні не для всіх: людям із алергією на фрукти слід ставитись до натурального желе та мармеладу обережно.