Конституційний суд отримав подання щодо указу Президента про розпуск ВР

Новини України

До Конституційного суду надійшло подання 62 народних депутатів щодо конституційності указу Президента про розпуск Верховної Ради. Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду.

  • Подання щодо відповідності Конституції України Указу Президента України “Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів“ від 21 травня 2019 року № 303/2019, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що подання надійшло 24 травня і уже розподілене судді-доповідачу.

Як повідомлялося, 24 травня народні депутати від фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук та Ігор Алексєєв внесли до КСУ подання про неконституційність указу Президента про дострокове припинення повноважень Ради. Вони попросили розглянути це подання у межах місячного терміну.

Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. У вівторок, 21 травня, він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту та призначення виборів на 21 липня. У четвер, 23 травня, указ набув чинності після опублікування в “Урядовому кур’єрі”.

Вранці 23 травня координатор громадянського руху “Спільна справа” Олександр Данилюк заявив про оскарження у Верховному суді указу Президента про розпуск Ради.

Того самого дня до Верховного суду надійшла друга позовна заява про визнання протиправним та нечинним указу Президента про розпуск Верховної Ради. Заява подана фізичною особою.

А 24 травня до Касаційного адмінсуду у складі Верховного суду надійшла позовна заява щодо визнання протизаконними дій Президента України стосовно підпису указу про розпуск ВР.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *