Над Австралією пролетіли два великих метеорити (відео)

Відео Новини Світу

Над територією Австралії за короткий проміжок часу пролетіли два великих метеорити. Обидва небесних тіла осяяли небо яскравими спалахами світла. 

Як повідомляє Naked Science, перший метеорит пролетів над північчю континенту 20 травня. Багато жителів помітили в небі спалах. Встановлені на ліхтарних стовпах відеореєстратори також відзняли падіння, яке супроводжувалося спалахом яскравого світла. Метеорит помітили люди з двох різних міст, розташованих на відстані 500 кілометрів одне від одного.

Другий подібний метеорит пролетів в небі над Австралією через два дні після першого — 22 травня. За словами австралійського астронома Девіда Фінлі, цей об’єкт був у діаметрі приблизно як позашляховик Toyota Land Cruiser Prado, а важив від 20 до 40 тонн.

Він летів зі швидкістю 40 000 кілометрів на годину, а потужність його вибуху при зіткненні з Землею становила б 1,6 кілотонни в тротиловому еквіваленті.

На щастя, обидва небесних тіла розірвалися в повітрі, а їх уламки впали у води океану. Другий об’єкт, що пролетів в небі над Австралією 22 травня, впав всього в 400 кілометрах від великого міста – Аделаїди.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *