ВООЗ визнала “ігровий розлад” хворобою

Новини Світу

Всесвітня організація охорони здоров’я прийняла нову версію Міжнародної класифікації хвороб, в яку включено ігровий розлад. Про це повідомляється на сайті організації.

Ігровий розлад був внесений до списку відразу після залежності від азартних ігор.

Документ визначає ігровий розлад як модель поведінки при захопленні комп’ютерними іграми або відеоіграми, характерними рисами якої є порушення контролю за грою, підвищення її пріоритетності перед іншими видами діяльності, інтересами та повсякденними заняттями, а також збільшення тривалості і інтенсивності ігрової активності незважаючи на прояв небажаних наслідків.

  • Включення ігрового розладу в склад МКБ-11 відбувається після того, як у багатьох країнах світу були розроблені програми лікування для людей з вадами здоров’я, ідентичними тим, які характерні для ігрового розладу, і буде сприяти тому, щоб працівники охорони здоров’я приділяли більше уваги ризику розвитку цього розладу, а отже, і відповідним заходам його профілактики та лікування, – повідомляють у ВООЗ.

Нова редакція МКБ вступить в силу з 1 січня 2022 року.

МКБ – основний класифікатор захворювань, який використовується для визначення тенденцій і статистики поширеності різних хвороб і розладів в загальносвітовому масштабі. Крім того, МКБ є стандартом для міжнародних доповідей про захворювання. В цілому документ увійшли понад 55 тисяч хвороб, розладів і травм.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *