Боксерська битва «диких кішок»: у Вінниці зійшлися «Українські левиці» та «Білі рисі» з Білорусі

Новини Вінниці Топ

Вінницький спортклуб «Нокаут» прийняв боксерську матчеву зустріч між жіночими збірними України та Білорусі. Двобій «Українських левиць» та «Білих рисів» відбувся вчора, 25 травня.

Дівчата провели між собою сім поєдинків, які складалися із трьох раундів по три хвилини. Боксерки билися відчайдушно, наче  справжні дикі кішки, і майже бездоганно з технічної точки зору, як і належить профі із багатьма важливими перемогами у послужному списку.

Матчі проходили приблизно на рівних, про що свідчить той факт, що жодна дівчина з обох команд не дозволила відправити себе у нокдаун чи нокаут. «Антракт» між першою та другою половиною вечора «заповнив» виступ співачки Мяти та репера Ivan Navi.

В підсумку  українки перемогли за очками у п’яти  двобоях. Ще в одному матчі була зафіксована нічия, і вже в останньому поєдинку вечора перемогу здобула білоруська боксерка. Відтак, «левиці» святкують переконливу звитягу.  

Зазначимо, що «Українські левиці» – новий шоу-проект, створений задля популяризації жіночого боксу в Україні та з метою боротьби із неприємними гендерними стереотипами. З ними, як розповідають боксерки, періодично доводиться зіштовхуватись дівчатам, які, на думку деяких людей, займаються «не жіночими» видами спорту.

  • Іноді ми чуємо «бокс – не жіноча справа», але зараз, коли дівчата виступають у різних видах спорту, це не є якоюсь екзотикою. Ми стараємося, ми докладаємо усіх зусиль, тренуємося не менше за хлопців, і результати наших старань бачать глядачі, – сказала у розмові з кореспондентом «левиця» Тетяна Петрович

Поділилася Тетяна і найбільшою «спортивною мрією»:

  • Я мрію поїхати на Олімпійські ігри, це головна мета кожного спортсмена. Щоб досягти цього треба передусім розвивати свій дух: тренувати силу волі, не боятись бути сильною

Попереду у сильних духом «левиць» матчеві поєдинки в Одесі, Харкові та Києві. Суперниці українок стануть відомі пізніше.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *