Мідії, креветки та кукурудза зі скоринкою: у Вінницькому парку – фестиваль їжі

Новини Вінниці

Центральний парк Вінниці, де сьогодні відбувається фестиваль їжі, заповнили… голодні люди. Без перебільшення кілька тисяч містян, зголоднівши після прогулянки локаціями Дня Європи, йшли сюди на запах шашлику (по 50 гривень за 100 грам), хот-догів та іншої смакоти.

У парку було не проштовхнутись, а за столиками, встановленими спеціально до фестивалю, майже не було вільного місця. Їжі багато і на будь-який смак: свинячий та курячий шашлик, телятина та баранина на ребрі, ковбаски, кебаб, різноманітна шаурма і безліч іншого. Для витончених гурманів – мідії та креветки на грилі, для прихильників вегетаріанської дієти – гриби, картопля та овочі. Особливою популярністю, зізнаються продавці, користується кукурудза.

  • Кукурудза у нас не менш популярна за шашлик,  – каже продавець і за сумісництвом кухар Євген. – Ми її варимо, а потім кладемо на гриль, і вона виходить «з димком». Скоро літо, людям хочеться чогось свіжого, і солодка варена кукурудза зі смачною скоринкою йде «на ура». Ціна – п’ятдесять гривень за качан, але качани в нас дай боже

Бенкетування тривало аж поки не почалась злива, що «вигнала» людей з парку. Втім, по її завершенні люди знову розбрелися містом і продовжили святкування.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *