Дитяча література – найбільш популярна: у Вінниці розпочався книжковий фестиваль

Новини Вінниці

Майдан Незалежності у Вінниці, сьогодні, 17 травня, більше нагадує затишний книжковий базар. Адже тут стартував фестиваль видавців, письменників та читачів VinBookFest.

Біля входу на територію фестивалю відвідувачів зустрічає складений з великих пластикових літер заклик «читай», що приваблює любителів провести час за цим корисним заняттям. Далі, вже на вході – стенд «Вінничани читають», куди всі охочі можуть вписати назви улюблених книжок та імена авторів. На ньому, зокрема,  знайшлося місце для Умберто Еко,  Етель Войнич, Григора Тютюнника та Ірен Роздобудько.

На «фестивальній території» розташовані намети із літературою на всі випадки життя: від поезії Сергія Жадана до підручників з анатомії, від дитячих книжок до «серйозної» літератури. Покупці здебільшого цікавляться книжками для малечі.

  • Я переглядаю книжки для своєї одинадцятирічної доньки Олександри. Вона полюбляє читати про школу, навчання, про таких дітей, як вона сама, а от казкові, фантастичні мотиви їй не дуже подобаються, – розповідає вінничанка Інна

Досвідченого продавця книжок Андрія інтерес клієнтів передусім до дитячої літератури не дивує. Каже, вона завжди була і залишається найбільш «ходовою»:

  • Люди здебільшого беруть «картонки» для дітей, а далі йдуть казки, книжки для молодшої школи, підліткова література і ще менше беруть «дорослі» книжки. Серед них, до речі, найчастіше беруть любовні та детективні романи. Людям подобається читати про дивовижні пригоди, що трапилися не з ними

В рамках фестивалю сьогодні о 15:30 відбудеться зустріч із письменником Василем Шкляром, а о 17:00 – із Сашком Лірником. Триватиме книжкове свято ще й завтра.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *