Під варту, домашній арешт та на поруки: У Вінниці суд «розібрався» з учасниками захоплення консервного заводу

Новини Вінниці

Вінницька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом масового заворушення, що відбулось ввечері 13 травня  на території підприємства “Вінницький консервний завод” та супроводжувалось захопленням будівель, знищенням майна та використанням предметів, що застосовувались як зброя.

Правоохоронцями було затримано 54 учасників захоплення. Усім затриманим, серед яких – троє неповнолітніх, складено та підписано повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України – тобто, активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, захопленням будівель та споруд, опором представникам влади із застосуванням предметів, які використовувались як зброя.

Окрім того, усім учасникам подій обрано міру запобіжного заходу: 27 осіб узято під варту на строк 60 днів без визначення розміру застави; іншим  учасникам обрано більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту; одного підозрюваного передано на поруки.

На всі ухвали слідчих суддів, якими відмовлено у клопотанні про взяття під варту, процесуальними керівниками Вінницької місцевої прокуратури  готуються апеляційні скарги.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *