Вінницьких поліцейських обіцяють озброїти превентивними пістолетами-кулеметами

Новини Вінниці

Національна поліція змінює зброю з бойової на превентивну, тобто таку, що дозволить зупинити правопорушника і зберегти йому життя. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

  • Всі наряди поліції, які безпосередньо залучаються до заходів із забезпечення публічної безпеки та правопорядку, будуть оснащенні пістолетами-кулеметами “МР-5” (зброя, розроблена у Німеччині), – кажуть правоохоронці.

До сьогодні вони несли службу з бойовим автоматом моделі Калашникова.

  • Автомат Калашникова – це зброя, яка потрібна солдату в армії.  Він призначений для того аби знищувати злочинця. Новий вид зброї має превентивний характер. Поліцейський, який використовує зброю як крайній захід, повинен зупинити правопорушника, дати йому право на життя, а потім притягнути його до кримінальної відповідальності, – сказав голова Нацполіції Сергія Князєв.

Зазначається, що зміна поліцейської зброї на превентивну – це наступний етап реформування системи і крок до європейських стандартів.

 

Князєв наголосив, що пістолети-кулемети “МР-5” використовує поліція більшості країн, зокрема, у Німеччині, Австрії, Великій Британії, Франції, Італії, а також у Сполучених Штатах Америки.

 
  • Найближчим часом всі наряди Нацполіції, які несуть службу на вулицях, в аеропортах, на вокзалах – будуть забезпечені новою зброєю – пістолетом-кулеметом “МР-5”, – зазначив очільник Нацполіції.
 

Джерело: Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *