Вінницькі СБУшники в зоні ООС виявили групу фальшивомонетників

Новини Вінниці

Співробітники УСБУ у Вінницькій області, залучені до проведення ООС на сході країни, виявили та припинили протиправну діяльність злочинної групи фальшивомонетників. Групою операцій в рамках роботи за кримінальним провадженням за ч. 2. ст. 199 КК України задокументовано злочинну діяльність групи осіб щодо виготовлення та реалізації підроблених грошових купюр номіналом 100 дол. США.

Під час здійснення комплексу оперативно-розшукових та слідчих дій співробітниками групи, спільно з ГУ СБУ України в Донецькій та Луганських областях, проведено низку контрольованих закупівель підроблених грошових коштів, за результатами яких 13.05.2019р. затримано 3-х причетних до зазначеної протиправної діяльності осіб. В ході проведення процесуальних заходів вилучено підроблені грошові купюри номіналом по 100 дол. США загальною сумою 3 900 дол. США та відповідне обладнання для друку фальшивих купюр.

Один із організаторів протиправної діяльності – колишній співробітник правоохоронних органів України, мешканець м. Бердянська, виходець із тимчасово окупованої території.

В ході проведення оперативно-слідчих дій задокументовано факти використання фігурантами провадження підроблених коштів для придбання нерухомості, транспортних засобів, цінних речей тощо.

На даний час затримані особи перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, тривають відповідні слідчі дії, вирішуються питання щодо обрання мір запобіжних заходів, а також повідомлення про підозри в скоєнні злочину останнім.

За інформацією: прес-група УСБУ у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *