Кульбабовий сезон: вінничани вподобали смачні та корисні страви з бур’янів

Новини Вінниці

Кульбаба – звичайний бур’ян, який цвіте щовесни. Проте ця рослина приємна оку, а ще смачна та, як запевняють дієтологи – дуже корисна. Серед українських гурманів вина, варення, салати та навіть чіпси з кульбаби зараз дуже популярні. Не відстає від загальнонаціональних трендів і Вінниця.

Віктор Палевській, кухар одного з місцевих ресторанів, поділився рецептом салату, що складається з квіток та листків кульбабки ,  креветок, з міксу салатів, спаржі, бринзою та сальсаверде.

  • Листя кульбаби вимочуємо у холодній, підсоленій воді, щоб не гірчили. Потім з них та міксу салатів робимо подушку для обсмажених креветок та спаржі. Прикрашаємо козячою бринзою та чіпсами із листя кульбаби. Їх готуємо у фритюрі, – розповідає Віктор

Кухар каже: відвідувачі ресторану дедалі частіше замовляють саме страви зі звичайних бур’янів, адже вони не дорогі і смачні. Дієтологи ж не втомлюються повторювати: кульбаба – невичерпне джерело вітамінів та мінералів.

  • Там дуже багато вітамінів, мікроелементів. Три квіточки з’їсти для того, щоб підняти в себе настрій, щоб у нас з’явилася енергія, для того, щоб почистити свій організм, свою печінку, – каже дієтолог Галина Бурковська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *